luni, 5 septembrie 2016

Vreau sa invat sa creez un site

Este destul sa dai un simplu „search” dupa anumite cuvinte cheie ca motoarele de cautare sa-ti intoarca inapoi sute de pagini in care fel de fel de indivizi mai mult sau mai putin priceputi cer atat sfaturi de web design cat si ofera.

Problema este ca majoritatea dintre cei care le ofera nu sunt specializati pe deplin cu aceste tehnici si te pot indruma pe o cale gresita, iar cel mai bine este sa inveti chiar tu drumul cel bun. Daca ai multe site-uri pe care le-ai fondat si de care vrei sa te ocupi in continuare sau daca te-ai gandit sa devii propriul tau sef pornind o companie de web design, atunci trebuie sa-ti spun ca munca pe care ti-ai ales-o nu este chiar usoara, dar daca fiecare domeniu ar fi atunci toti am deveni experti.

In primul rand, pentru a putea capata credibilitatea in fata celorlalti iti va trebui un portofoliu de site-uri pe care sa-l prezinti eventualilor clienti. Mai mult decat atat, toate acele site-uri vor trebui sa fie diferite intre ele, deoarece aceasi structura existenta iti va indeparta clientul cu siguranta.

Avand un portofoliu bogat, le poti demonstra celor din jur ca ai abilitatea a le oferi servicii excelente de creare site de prezentare sau magazin virtual. Poti incerca sa vezi unde se tin cursuri specializate de web design si cam care este costul unui astfel de curs pentru ca aceasta este o modalitate ce nu poate da gres.

La fel cum studentii invata in facultate mecanica si medicina, tu poti invata web design, iar astfel vei deveni cu siguranta un expert si nu vei mai avea nevoie de sfaturile existente pe forum, din care multe sunt doar pareri personale gresite.

In cazul in care ai inceput sa faci web design pentru un site trebuie sa ai permanent in minte rezultatul final si sa incerci sa te abati cat mai putin de la el. Un lucru esential la web designul unui site este prima pagina care trebuie sa aiba capacitatea de a atrage instant un eventual vizitator si de a-i starni interesul in primele secunde pentru ca in caz contrar acesta va pleca imediat si cel mai probabil nu se va mai intoarce niciodata.

A crea un site de calitate nu este un lucru usor, deoarece doua mari aspecte sunt foarte importante: creativitatea si simtul estetic dezvoltat, precum si cunostintele tehnice necesare. Cele doua conditii se completeaza una pe alta pentru ca degeaba ai creativitate daca nu stii s-o pui in practica sau degeaba cunosti tehnici daca nu ai imaginatia sa creezi ceva bun.

Crearea unui site nou si realizarea unui webdesign de calitate nu reprezinta sarcini atat de usoare precum foarte multa lume crede, dar respectand cele doua criterii amintite mai sus vei avea cu siguranta succesul meritat.

Un alt aspect important este promovarea si inovatia, iar prin urmare site-ul tau trebuie intotdeauna sa fie „up to date” sau daca nu este macar sa dea impresia de acest lucru. Daca prin ajutorul lui iti promovezi afacerea in mediul online atunci ar trebui sa ai angajat un web designer care sa fie mereu atent la ultimele cerinte ale tale si sa implementeze site-ului ultimele tehnici de web design aparute pentru ca succesul sa fie mentinut in continuare. Un mic trick pentru ca site-ul tau sa para actualizat este sa inserezi undeva un calendar care arata data si ora permanent pentru ca astfel poate da senzatia ca totul este in regula, dar acesta lucru nu functioneaza decat in cazul site-urilor care nu au nevoie de continut nou pentru a atrage vizitatorii.

In concluzie, probabil ca te intrebi daca merita sa investesti intr-o astfel de scoala, iar rapunsul este simplu: cu siguranta. Din ce in ce mai multe lume constientizeaza puterea internetului si foarte multe afaceri se muta online, astfel ca web designerii au din ce in ce mai mult de munca si vor avea si pe viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu